maandag 22 april 2013

De verdiende rustdag in Salamanca afgesloten met een heerlijke maaltijd in een restaurant dicht bij het hotel. Gisteren begonnen aan de tweede helft van de pelgrimstocht met etappe 21 van Salamanca naar El Cubo de la Tierra del Vino. Een tocht van 36 km. Het was lekker wandelweer en de eerste helft ging nog langs een 3-tal dorpen. Eerst langs een oude spoorbaan, daarna een heel stuk langs de nieuw aangelegde snelweg. Prachtig landschap met veel kleuren. Tegen vijven aangekomen in El Cubo. Herberg was vol maar uiteindelijk een prima hostal gevonden van Mercedes en Fernando. Pelgrimsmenu gegeten en vroeg naar bed voor de volgende etappe.

Vandaag vroeg gestart voor de 22 etappe naar Zamora, ook wel het museum van de romantiek genoemd. Een tocht van 32 km. Een prachtige etappe in een vrijwel vlak landschap. Je ziet de lente aankomen en veel bomen staan in bloei. De gele koolzaadvelden steken prachtig af tegen de blauwe lucht en de omgeploegde velden. Tijdens een korte pauze zat er nog een slang op mijn rugzak. Heb hem of haar rustig verwijderd en op video gezet. In Zamora aangekomen een net hostal gevonden midden in de stad. De stad zelf is geen Salananca naar wel de moeite waard om te zien. Met name de kathedraal uit de 12e eeuw. Er is een prachtig museum bij waar we onze pelgrimstempel hebben opgehaald. Daarna een paar terrassen aangedaan en nu relaxen. Straks lekker eten en morgen de 23 etappe. We hebben er inmiddels 580 km opzitten en nog 423 te gaan.
Inzicht van gisteren en vandaag: heerlijk om de grote stad achter je te laten en te genieten van de stilte...

1 opmerking:

  1. Alex! Wat een heerlijke verhalen zeg! En een super baard natuurlijk. Op naar de tweede helft van de reis. Heel veel succes en ik lees met je mee! Koen

    BeantwoordenVerwijderen