zaterdag 6 april 2013

De 7e dag wandeldag vandaag. Een etappe van 25 km van Fuente de Cantos naar Safra. Dat brengt het totaal aantal km's na 7 dagen op ruim 150 km. Gemiddelde per week zou op 175 km moeten liggen als we plannen op 9 mei in Santiago aan te komen. We zien wel...
Hebben gisteravond gegeten met een echtpaar uit Duitsland. Beiden arts en jagers. Zij lopen tot Salamanca. Gesprek ging o.a. over de jacht. Hij jaagt o.a. in Afrika en liet ons weten vorig jaar een cheetah te hebben geschoten. Die komt binnenkort aan in Duitsland waar hij of zij wordt opgezet. Onwerkelijk dit te moeten horen van een arts die ook nog eens de camino loopt. Ik heb er niets mee. Vanochtend goed ontbeten en al een kamer in een goed hotel in Zafra gereserveerd. De tocht was niet gemakkelijk. Hadden moeite de stad uit te komen en het juiste pad te vinden. Moesten een flink stuk langs de weg lopen en dat is niet goed voor de spieren. Daarna kregen we van andere pelgrims te horen dat de officieel route niet begaanbaar was i.v.m. overstromingen. Moesten dus verder via de hoofdweg en een alternatief zoeken. Uiteindelijk hebben Ton en ik ieder een aparte route genomen. Ging door het vlakke land. Was wel zon en geen drupje regen (de eerste dag zonder regen), echter wel veel wind.
Tegen 16.00 uur was ik binnen. Tonio was al eerder binnen, zoals gewoonlijk. Hij regelt het hotel en ik doe de was. Zafra is de oudste stad van de regio Extremadura. We zitten naast het Parador hotel. De Parador is gebouwd in de 15e eeuw door Alcazar de los Duques de Feria. Een kasteel met 9 torens. Van binnen renaissance stijl. Daar kijken we nu vanuit onze hotelkamer op uit. Inzicht van de dag: ook al heb je last van je voet, het hotel maakt alles weer goed.

3 opmerkingen:

  1. Alex, heel veel sterkte, doorzettingsvermogen, plezier en wijsheid gewenst! Liefs Antoinette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vadertje, supertrots op je! Je eerste week zit erop en dit is nog maar het begin. Hoop dat alles goed gaat met het lichaam, de geest wordt later nog erger geprikkeld. Voor het lopen, net als het leven, is het stellen van de juiste prioriteiten het belangrijkst: verzorgen van je lijf, met name voeten, benen en rug. Luister naar je lichaam en verzorg het goed. Kleine pijntjes worden groter als je ze negeert en niet verzorgt, net als thuis.. De prikkeling van de geest volgt later en sleurt je erdoorheen als het moet. Maar alleen als je de juiste prioriteiten hebt gesteld. Heel veel succes.., geniet en denk even alleen aan jezelf. Ik hoop dat je uiteindelijk tot het hoogste inzicht komt. Kus van ons!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En natuurlijk heel veel succes voor Ton!!

    BeantwoordenVerwijderen